Kiedyś przypadkowo wpadłam na ten przepis. Robiłam langosze i zostało mi ciasto. Nie chciało mi się już smażyć więc wzięłam i uformowałam chlebek. upiekłam w piekarniku i wyszedł super. Idąc za ciosem z podobnych składników zrobiłam bułki. Są to jedne z lepszych bułek jakie jadłam i to nie jest tylko moja opinia.
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/b5-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/b6-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/b7-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/b8-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/b9-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/b4.jpg)
Drożdże wymieszać z mlekiem, dodać wodę, rozgniecione ziemniaki i całą resztę. Wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia 30-40min ciasto będzie 2x większe. Uformować bułki. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na ok. 30min. Posmarować mlekiem na to posypać sezam. Piec 200’C 15-20min aż się zarumienią.Bułki ziemniaczane
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy