Przepis powtarzałam wielokrotnie jest to jeden z lepszych kremów. Ilekroć go robię zawsze zachwyca kolorem i smakiem. Może być to super opcja na zupę dla dzieci – zupa z gumijagód 😉 Bo tak ją zwykle nazywam. Kiedyś z braku składników na zupę wrzuciłam resztkę kapusty zbelowałam i z przypadku poznałam fajną zupę. Powiem Wam, że nawet z kapusty w słoiku wychodzi super. To akurat super opcja dla pracujących.
Mieliśmy zupę n dwa dni – pierwszego dnia zjedliśmy z dekoracją z sera feta natomiast następnego dnia zbelowałam resztę zupy z fetą i wyszedł inny kolor.


Na oliwie podsmażam najpierw pokrojone ziemniaczki, potem dodaję pokrojony korzeń pietruszki. Podsmażam 5 min od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaje starty korzeń selera, sól oraz kapustę i zalewam wszystko bulionem. Gotuję ok 15-20min aż wszystko zrobi się miękkie. Po tym czasie wszystko blenduję. Do smaku dodaję ser feta.Krem z czerwonej kapusty
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy