OBIADY

Krem z czerwonej kapusty

08/07/2022

Przepis powtarzałam wielokrotnie jest to jeden z lepszych kremów. Ilekroć go robię zawsze zachwyca kolorem i smakiem. Może być to super opcja na zupę dla dzieci – zupa z gumijagód 😉 Bo tak ją zwykle nazywam. Kiedyś z braku składników na zupę wrzuciłam resztkę kapusty zbelowałam i z przypadku poznałam fajną zupę. Powiem Wam, że nawet z kapusty w słoiku wychodzi super. To akurat super opcja dla pracujących.

Mieliśmy zupę n dwa dni – pierwszego dnia zjedliśmy z dekoracją z sera feta natomiast następnego dnia zbelowałam resztę zupy z fetą i wyszedł inny kolor.

Krem z czerwonej kapusty

Obiad
bazyliowe.pl Porcje: 4-5
Czas przygotowania: 45min

Składniki

  • 2 średnie ziemniaki,
  • 1 korzeń pietruszki,
  • 1 mały seler,
  • 1/2 czerwonej kapusty,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1l bulionu,
  • 1 łyżka oliwy,
  • ser feta,

Wykonanie

1

Na oliwie podsmażam najpierw pokrojone ziemniaczki, potem dodaję pokrojony korzeń pietruszki.

2

Podsmażam 5 min od czasu do czasu mieszając.

3

Następnie dodaje starty korzeń selera, sól oraz kapustę i zalewam wszystko bulionem.

4

Gotuję ok 15-20min aż wszystko zrobi się miękkie.

5

Po tym czasie wszystko blenduję.

6

Do smaku dodaję ser feta.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz