Krokiety to jedno z tych dań którego na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Uwielbiam je jednak jego pracochłonność mnie przeraża. Dlatego najlepiej zrobić je wcześniej i w większej ilości. Te nieusmażone które widać na zdjęciach zamroziłam. Przekładam je wtedy folią spożywczą i w święta mam dużo łatwiej. Wystarczy rozmrozić i usmażyć.
Z tej porcji wyszło mi 24 krokiety.
Naleśniki mają być bardzo cienkie. Nadzienie: Grzyby namaczamy w wodzie 1-2szklanki. Kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do kapusty. Wodę po grzybach tez wlewamy do kapusty i gotujemy wszystko ok. 40min pod przykryciem aż woda się wygotuje. Pieczarki kroimy w kostkę podsmażamy z solą na oleju na dużym gazie. Mieszamy z kapustą, dodajemy paprykę i gotowe. Odstawiamy. Naleśniki: Wszystkie składniki naleśników mieszam w blenderze i smażę. Mają być bardzo cienkie. W naleśniki zawijam kapustę i obtaczam w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Przed podaniem smażę.Krokiety z kapustą i grzybami
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy