Czasami po pracy po prostu warto postawić na szybki obiad. Dlatego też zawsze warto mieć w domu tortille. Nie tylko możemy z niej zrobić śniadanie ale też dobry obiad. Czasami jak brakuje nam pieczywa to ja po prostu na śniadanie zawijam w tortillę jajecznicę na boczku. Pomysł na tortillę w wersji śniadaniowej/obiadowej znajdziecie tutaj. Natomiast tortillę w formie przekąski znajdziecie tutaj.









Jeśli chodzi o tortillę to najbardziej polecam te z Action i z Lidla z tygodnia 1001 nocy są największej średnicy z tych dostępnych w sklepach – bardzo dobrze się zawija w nich farsz.


Na oleju podsmażamy pokrojony czosnek i cebule, dodajemy mięso mielone. Mieszamy i czekamy aż odparuje woda. Dodajemy pomidory z puszki i tak samo czekamy aż odparuje woda. Farsz ma być gęsty. Dodajemy fasole oraz kukurydze dobre odsączoną. Doprawiamy papryka może być ostra w zależności od upodobań. Na końcu dodaję starty ser i mieszam. Nakładam farsz na tortillę dodatkowo posypuję serem. Zwijam i opiekam w panini grillu.Meksykańska tortilla
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy