ŚNIADANIA

Pasta jajeczna wędzonym twarogiem

15/10/2021

Z czym robicie kanapki do pracy? My uwielbiamy syte kanapki z pastami. Dlatego dosyć często przygotowuję w domu takie pasty. Najczęściej są to rożnego rodzaju rybne lub jajeczna. Tym razem postawiłam na eksperyment i do pasty jajecznej dodałam wędzony twaróg. Wiem, ze twaróg jest dodawany do past jajecznych – ja z takim zwykłym nigdy nie próbowałam. Wędzony twaróg sam w sobie jest pyszny zatem dodał smacznego akcentu paście jajecznej. Spróbujcie!

Pasta jajeczna wędzonym twarogiem

Śniadania
bazyliowe.pl Porcje: 10
Czas przygotowania: 60min

Składniki

  • 250g twarogu wędzonego,
  • 6-7 jajek,
  • 60g majonezu lub jogurtu greckiego (3 łyżki),
  • pęczek szczypiorku,
  • sól, pieprz

Wykonanie

1

Jajka gotujemy na twardo 10min od zagotowania wody. Odstawiamy do wystudzenia. Najlepiej zalać zimną wodą.

2

Twaróg rozgniatamy widelcem i łączymy z jogurtem, posiekanym szczypiorkiem oraz pokrojonymi w kostkę jajkami. Wszystko mieszamy i odstawiamy do schłodzenia.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz