Pieczeń jest idealna na rodzinny czy świąteczny obiad. Wygląda efektownie, smakuje dobrze, a przygotowanie jej jest banalnie proste. Na stole będzie z pewnością zachwycać. My jemy z puree ziemniaczanym i czerwoną zasmażaną kapustą. To taki smak dzieciństwa, bo tego czasu najlepiej taką pieczeń pamiętam.














Cebulę pokroić i usmażyć za szczyptą soli na odrobinie oleju. Do mięsa mielonego dodać jedno jajko, podsmażoną cebulę, musztardę i przyprawy. Wymieszać i odstawić. Ugotować cztery jajka na twardo (10min od zagotowania wody). Na papier do pieczenia wyłożyć część mięsa. Ułożyć ugotowane jajka (wcześniej obrać). Przykryć resztą mięsa i uformować pieczeń. Przełożyć do korytka lub blaszki. Piec 180'C 45minPieczeń rzymska
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy