Pieczeń jest idealna na rodzinny czy świąteczny obiad. Wygląda efektownie, smakuje dobrze, a przygotowanie jej jest banalnie proste. Na stole będzie z pewnością zachwycać. My jemy z puree ziemniaczanym i czerwoną zasmażaną kapustą. To taki smak dzieciństwa, bo tego czasu najlepiej taką pieczeń pamiętam.
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi5-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi7-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi8-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi6-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi9-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi10-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi11-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi12-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi13-rotated-e1673355062671.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi14-rotated-e1673355083599.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi15-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi16-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi17-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/01/pi3.jpg)
Cebulę pokroić i usmażyć za szczyptą soli na odrobinie oleju. Do mięsa mielonego dodać jedno jajko, podsmażoną cebulę, musztardę i przyprawy. Wymieszać i odstawić. Ugotować cztery jajka na twardo (10min od zagotowania wody). Na papier do pieczenia wyłożyć część mięsa. Ułożyć ugotowane jajka (wcześniej obrać). Przykryć resztą mięsa i uformować pieczeń. Przełożyć do korytka lub blaszki. Piec 180'C 45minPieczeń rzymska
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy