Pierwszy raz robiłam ravioli, nie wiem dlaczego zawsze wydawało mi się, że to coś trudnego. A przecież bardzo przypominają nasze pierogi. Ciasto ma ciut inne składniki. Plus jest taki, że idzie to jakoś szybciej posklejać niż pierogi. Następnym razem spróbuję z innym nadzieniem. Jednak to trafiało w moje smaki.
Wszystkie składniki ciasta włożyłam do misy miksera i wyrobiłam. Owinęłam ciasto folią i włożyłam do lodówki na czas przygotowania farszu. Cebule i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Dodać szpinak wszystko podgrzać i doprawić jeśli trzeba. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Na jedną część nałożyć nadzienie i zagnieść widelcem. Gotować w osolonej wodzie 3min. Podałam z sosem pomidorowym, burratą i liśćmi szałwii. Ciasto trzeba rozwałkować dosyć cienko. Ravioli z boczkiem i szpinakiem
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy