Przez przypadek zrobiłam to ciasto. Miałam inny plan ale niestety ważność serka się kończyła, a składników było brak… Kilka tygodni wcześniej robiłam jabłecznik i użyłam właśnie tego ciasta jako podstawy. Masę serową zrobiłam sugerując się przepisem na sernik. Wyszło naprawdę pyszne domowe ciasto z prostych składników.



Ciasto: Jajka ubić z solą i cukrem na gładką masę - szybkie obroty ok. 5min. Dodać olej i wymieszać, następnie proszek do pieczenia i serek oraz mąkę. Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem na gęstą masę. Zwiększamy odrobinę obroty miksera i dodajejemy po jednej łyżce serka aż cały będzie wymieszany. Na końcu dodajemy suchy budyń i mieszamy. Polowe ciasta wykładamy do natłuszczonej blaszki następnie masa serowa i reszta ciasta. Pieczemy 165’C 60min. Przepis na dużą blaszkę. Jemy dopiero jak ostygnie 🙂 można posypać cukrem pudrem.Serowiec
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy