Zrobiłam super sos z awokado do tortilli. Propozycje podanie są dwie, jako tortilla śniadaniowa i obiadowa. Po kilku godzinach lodówce sos jest nadal pięknego koloru.
Najpierw zrobiłam tortillę w wersji śniadaniowej. Wszystko zapiekłam w panini grillu.
Użyłam do niej:
- świeży szpinak,
- jajko gotowane,
- szynka pokrojona w paseczki,
- sos z awokado
Ponieważ zjedliśmy po jednej tortilli i zostało jeszcze sporo sosu pomyślałam, że na obiad robię coś podobnego. Zmieniłam trochę składniki. Do tego zrobiłam cienko krojone pieczone talarki ziemniaczane. Bardzo łatwo je zrobić. Wystarczy tylko cienko pokroić ziemniaki wymieszać z łyżką oliwy, solą i ulubioną przyprawą (np. papryka słodka). upiec na papierze do pieczenia 200’C 15-20min trzeba kontrolować.
Do tej wersji tortilli użyłam:
- liście buraka,
- ogórek,
- pomidor,
- smażony kurczak (sól, papryka wędzona, łyżka oliwy),
- sos z awokado
Wszystko zwinęłam i ponownie zapiekłam w panini grillu.
Wszystkie składniki sosu zblendować i gotowe.Sos z awokado
Składniki
Wykonanie
-
02/03/2023 -
06/02/2023 -
06/02/2023
Brak komentarzy