To ciasto na pewno nie wygląda atrakcyjnie. Jednak mimo tego jest bardzo dobre. Zrobicie je z kilku składników które na pewno macie w domu. My nie mieliśmy nic do kawy i szybki eksperyment okazał się być udanym. Bywa różnie chociaż jak na taką ilość wypieków zaliczam mało wpadek. Więc korzystajcie, ja do tego przepisu na pewno wrócę.
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/kr1-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/kr2-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/kr3-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/kr4-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/kr5-e1675677715597.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/kr8-e1675677729847.jpg)
Moje korytko ma 28x15cm Masło do ciasta musi być miękkie, do kruszonki zimne. Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku ucieramy i dodajemy resztę składników na ciasto. Mieszamy i wykładamy do natłuszczonej blaszki. Wszystkie składniki kruszonki ucieramy i posypujemy ciasto. Pieczmy 180’C 40-45min lub do suchego patyczka.Szybkie ciasto z kruszonką i orzechami
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy