Pomidory to z pewnością jedne z lepszych warzyw sezonowych. Cały rok można jeść pomidory ale tylko te letnie są wyjątkowe. Jeszcze jak samemu się koło nich chodzi i wiadomo, że nie ma w nich ani grama chemii to są pyszne nawet bez dodatków. Dlatego teraz kiedy mogę wykorzystuję je w kuchni ile mogę. Tym razem wymyśliłam sobie tartę rustykalną którą zawsze robię na słodko. Nie dodałam do niej po prostu cukru, a owoce zastąpiłam pomidorami i serem.
Z masła, jogurtu, mąki i soli wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy na papier do pieczenia. Na ciasto kładziemy kasze manną. Następnie ser, cebulę i pomidory. Zwijamy brzegi i pieczemy 200’C 30min.Tarta rustykalna z pomidorami
Składniki
Wykonanie
-
04/08/2021 -
24/01/2021 -
20/11/2020
Brak komentarzy