SŁODKOŚCI

Tiramisu – deser w pucharku

05/09/2024

Szybki deser tiramisu w pucharku. Robiłam kiedyś taki deser ale na blaszce. Przepis jest bardzo podobny ale bardziej efektowny.

Tiramisu - deser w pucharku

słodkości
bazyliowe.pl Porcje: 6

Składniki

  • 240g mini biszkoptów,
  • 200 ml espresso lub mocnej kawy,
  • 500ml kremówki,
  • 250g mascarpone,
  • 30g cukru,
  • kakao do posypania,

Wykonanie

1

Najpierw robimy kawę i najlepiej żeby ona trochę ostygła.

2

Na dno szklanek wykładamy namoczone biszkopty.

3

Do misy miksera przekładamy kremówkę, mascarpone oraz cukier i ubijamy na gesty krem.

4

Polowe kremu wykładamy do szklanek na biszkopty.

5

Układamy ponownie biszkopty namoczone w kawie i wykładamy na nie drugą część kremu i posypujemy kakao.

6

Teraz wystarczy schłodzić minimum 30min w lodówce i możecie jeść.

Moja rada

Kawa musi być wystudzoną inaczej biszkopty będą rozciapane. Można użyć normalnych większych biszkoptów.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz