Cóż mogę napisać słowem wstępu. Tuńczyk to zawsze dobry składnik sałatki. właściwie super zgra się prawie ze wszystkimi dodatkami. Ja tym razem zrobiłam sałatkę w wersji warstwowej ale spokojnie można wszystko wymieszać. Jako dodatek użyłam ryż. Całość to niewiele składników, a smak super. tylko ryż wymaga gotowania – reszta to produkty prosto z paczki. Jak zwykle mały nakład pracy, a efekt końcowy smaczny.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Studzimy mieszamy z posiekaną pietruszką i wykładamy na spód. Następnie odlewamy wodę z kukurydzy i wykładamy na ryż. Kolejno tuńczyka bez wody. Mieszamy majonez z jogurtem i dajemy na kolejną warstwę. Na koniec posypujemy serem i gotowe. Można schłodzić i jeść.Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy