Czasami robię wegetariańskie obiady i to jeden z nich. Jak dla mnie do tych kotlecików nie potrzeba żadnego dodatku ale tak naprawdę wszystko zależy od upodobań. Ja mogę jeść je zupełnie bez niczego. Na ciepło i na zimno smakują super. To super przekąska do zabrania w trasę czy na piknik. My zjedliśmy je po prostu z jogurtem naturalnym.
Więcej przepisów na dania wegetariańskie znajdziecie tutaj.
Ryż gotujemy w osolonej (1 łyżeczka) wodzie. Brokuła siekamy (można w malakserze). Papryczkę kroimy w drobną kostkę. Jeśli lubimy ostre dodajemy tez nasiona. Ryż powinien lekko ostygnąć. Mieszamy ryż z serem, jajkiem posiekanym brokułem oraz chili. Formujemy kotlety jeśli zajdzie taka potrzeba możemy dodać łyżkę bułki tartej będą wtedy łatwiejsze do uformowania. Smażymy. Podałam z jogurtem naturalnym, roszponką i szczypiorkiem 👌🏼Kotleciki ryżowe z brokułem
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy