OBIADY

Makaron z zielonym pesto i tuńczykiem

19/02/2021

Chyba większość z nas wracając z pracy ostatnie czego chce to przygotować czasochłonny i skomplikowany obiad. Mimo, że lubię gotować to niekoniecznie po pracy mi się chce to robić. Dlatego wtedy stawiam na proste i szybkie rozwiązania jak to:)

Zobaczcie zdjęcie przed i po obróbce. Niestety zrobić zdjęcie tak jak widzą coś nasze oczy graniczy z cudem. Dlatego zwłaszcza w pochmurne dni muszę je edytować. Używam programu Lightroom.

Makaron z zielonym pesto i tuńczykiem

Obiad
bazyliowe.pl Porcje: 2
Czas przygotowania: 20min

Składniki

  • 250g makaronu penne,
  • 1 mała cebula,
  • 10 suszonych pomidorów,
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 1 zielone pesto ~200g,
  • kapary lub oliwki,
  • oliwa,
  • sól,

Wykonanie

1

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

W tym samym czasie na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulkę ok. 2-3min.

3

Następnie dodajemy pokrojone pomidory, tuńczyka (odlać wodę) oraz pesto.

4

Dodajemy ugotowany makaron i wszystko mieszamy.

5

Dorzucamy kapary lub oliwki i gotowe.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz