Warzywa nadziewane to jeden z moich ulubionych obiadów. Nie licząc czasu pieczenia to szybki i nieskomplikowany obiad. Już kiedyś robiłam pieczarki z kaszą kuskus i też były pyszne. Oprócz tego na blogu znajdziecie też pomysł na paprykę czy bakłażana oczywiście robiłam też cukinię i inne których nie pamiętam. Jedno jest pewne to zawsze super pomysł na obiad.
Co do samego przepisu to pierwszy raz do nadzienia wykorzystałam makaron orzo. Musicie tego spróbować. Nie tylko do sałatek ten makaron jest ekstra. Jako wypełniacza możemy też użyć kaszę, ryż czy soczewicę.










Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki oczyścić i wyciągnąć nóżkę. Nóżki pokroić w kostkę. Cebule lub pora pokroić. Na oleju podsmażyć cebulkę i pieczarki. W misce mieszamy ugotowany wcześniej makaron, mięso i pieczarki z cebulką. Dodajemy przyprawy, mieszamy i nadziewamy pieczarki. Na dno naczynia wylewamy sos pomidorowy i układamy pieczarki. Pieczemy 20min. Wyciągamy nakładamy ser i pieczemy jeszcze 5min. Nadziewane pieczarki
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy