Nadziewane warzywa uwielbiam. Każde smakuje tak samo dobrze. Papryka jest dodatkowo po upieczeniu słodka i pięknie pachnie. Zrobiłam 4 sztuki, bo myślałam, że po dwie zjemy ale nie daliśmy rady. Więc obiad był na dwa dni. Do takiego farszu można też pokroić inne warzywa lub dodatkowo doprawić pesto. Kasza kuskus to idealny składnik nadzienia, bo nie trzeba wcześniej jej gotować.
Paprykę przekrawamy i wyciągamy gniazdka nasienne. Cebulkę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Mieszamy z mięsem mielonym, przyprawami, solą, kaszą oraz pesto. Dobrze wyrabiamy i napełniamy papryki. Na spod naczynia wylewamy sos pomidorowy i jeśli zostanie nadzienie można je tam też dodać. Przykrywamy górną częścią i pieczemy 30 min 180’C Po tym czasie papryki wyciągamy nakładamy ser i pieczemy jeszcze 10min aż będą ładnie zarumienione.Papryka nadziewana
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy