Pieczarki nadziewane zrobiłam zupełnie przypadkiem. Po prostu będąc w warzywniaku trafiłam na duże pieczarki. Szkoda było mi żeby wylądowały pokrojone w garze z innymi warzywami. Na szybko wymyśliłam ten przepis. jedna rada która zawsze się sprawdza to kasza kuskus. Warto ją mieć w kuchni – bo zawsze szybko coś można wykombinować. Oprócz tego to też świetna alternatywa kiedy nie chce się obierać ziemniaków.
Pieczarki myjemy i obieramy. Wyciągamy z nich nóżki. Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulkę, czosnek oraz nóżki pieczarek - lekko solimy. Dodać kaszę oraz fetę i wymieszać. Dodać posiekaną papryczkę chili (jeśli lubisz pikantne dodajemy z pestkami) oraz wodę i wszystko mieszamy. Napełniamy pieczarki tak jak na ostatnim zdjęciu. Układamy w naczyniu żaroodpornym i na spod możemy dać tłuszcz lub niewielką (~50ml) ilość wody. Pieczemy 180’C 20-25min. Pieczarki nadziewane
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy