PRZEKĄSKI

Camembert zapiekany z żurawiną

26/10/2021

Kiedyś już robiłam zapiekany camembert. Wtedy była to wersja z figą. Tym razem postawiłam na żurawinę. Korzystajcie póki jest. Oprócz tego, że jest niezwykle zdrowa to jeszcze pyszna. Nie ma co się zastanawiać w połączeniu z serem to duet idealny. Z żurawiny robiłam też konfiturę do mięs i serów. W tym sezonie mieliśmy też pyszne babeczki z żurawiną. Babeczki akurat były już powtórzonym przepisem więc możecie sobie tylko wyobrazić jakie są pyszne.

Camembert zapiekany z żurawiną

Przekąski
bazyliowe.pl Porcje: 2
Czas przygotowania: 20min

Składniki

  • 2 serki camembert po 120g,
  • 2 łyżki miodu,
  • żurawina,
  • rozmaryn,

Wykonanie

1

Wszystko ułożyć w naczynkach i zapiekać aż miód się zacznie karmelizować.

2

Pieczemy 200'C 10-15min

Moja rada

Jedliśmy z bagietką i piliśmy białe wytrawne wino.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz