Tortillę zawsze warto mieć w domu. Już nie raz przekonałam się o tym jak szybko mogę przygotować coś dobrego. Na śniadanie możecie zawinąć w niej jajecznicę – ja dodatkowo jeszcze podpiekam w grillu do kanapek. Obiad o oczywiście tortilla z kurczakiem. Raz dwa podsmażyć kurczaka z przyprawami, do tego mix sałat, sos czosnkowy lub po prostu ketchup i majo, prażona cebulka, pomidor i gotowe. Takie propozycje tortilli śniadaniowej i obiadowej znajdziecie też klikając tutaj. A na przekąskę najlepsze są właśnie takie roladki.
Tortillę posmarować serkiem lub pastą warzywną. Położyć dodatki wedle uznania. Zwinąć - owinąć folią alu i włożyć do lodówki na min. 30 minut. Ściągnąć folię, pokroić i można jeść. Najlepiej jest kroić bezpośrednio przed podaniem.Roladki z tortilli
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy