Co jeszcze zrobię z cukinii? Nie wiem ale coś na pewno. Po prostu na bieżąco muszę coś wymyślać. Bo kolejne już urosły. Lubię cukinie i raz w tygodniu spokojnie mogę ją zjeść. Trochę też zamknęłam w słoiku. Część jako salsę – sos do makaronu/ryżu, a drugą część marynowaną z kurkumą.
Tym razem zrobiłam gofry – podałam je z jogurtem naturalnym i łososiem. Chyba przez to, że potłukł mi się talerzyk całkowicie zapomniałam dać go do zdjęcia. Jakby nie było gofry były smaczne również na sucho. Mogą być propozycją na przekąskę ale też na obiad. Następnym razem spróbuję podać je z gulaszem.
Cukinie oraz cebulę zetrzeć na tarce i lekko posolić - odstawić na 15min Parmezan zetrzeć i odstawić. W misce wymieszać: mleko, jajka, oliwę, mąkę, proszek i sól. Z cukinii odlać wodę i dodać do masy, dodać tez starty ser. Wszystko wymieszać i wypiekać gofry aż się zarumienią. Podałam z jogurtem naturalnym i łososiem. Można podać z gulaszem.Gofry z cukinii
Składniki
Wykonanie
Moja rada
-
04/08/2021 -
24/01/2021 -
20/11/2020
Brak komentarzy