PRZEKĄSKI

Camembert i figa na cieście francuskim

06/10/2021

Figa to dla mnie nieodłączny element jesieni. W planach mam jeszcze sałatkę. nie ma lepszego połączenia figi niż to z serem. Pasuje do tego idealnie. Przekąskę którą przygotowałam można podać do wina. Ale jajem to też do kawy. Spróbujcie raz, a nie pożałujecie. Dobrym pomysłem może być jeszcze dodanie orzechów do tego połączenia.

Camembert i figa na cieście francuskim

Przekąski
bazyliowe.pl Porcje: 10
Czas przygotowania: 30min

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g,
  • 1 camembert 120g,
  • 2-3 figi,
  • miód,

Wykonanie

1

Kroimy ciasto zaginamy rogi.

2

Nakładamy dodatki.

3

Polewamy miodem i do piekarnika 180’C 20min lub aż się zarumienią.

Moja rada

Można dodać orzechy włoskie.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz