Niewiele kupuje półproduktów, często robię wszystko od podstaw. Po pierwsze lubię ten czas spędzony w kuchni. Po drugie lubię wiedzieć co jemy. Gnocchi zawsze kupuje gotowe. Warto mieć w spiżarni paczkę gnocchi. zawsze wtedy łatwo i szybko można przygotować obiad. Zrobiłam sos podobny jak do spaghetti i dodałam cukinię. Mimo wszystko ten obiad był pyszny.
Sos pomidorowy warto mieć w słoiku wtedy obiad to tylko chwila. Używam sos pomidorowy ze słoika ponieważ przygotowałam go sobie latem. To duże ułatwienie przy obiadach Niedawno przygotowałam spory zapas. Możecie użyć po prostu sos pomiarowy lub passatę ze sklepu.
W garnku podsmażam mięso oraz cebulkę, solę, a następnie dodaję sos pomidorowy i odstawiam na bok. W woku lub dużej patelni podsmażam na łyżce oliwy gnocchi oraz pokrojona cukinię, solę do smaku. Podsmażam to ok. 10min od czasu do czadu mieszając. Po tym czasie dodaję przygotowany wcześniej sos, mieszam i gotowe👌🏼 Gnocchi z cukinią
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy