PRZEKĄSKI

Zapiekany camembert z figą

13/10/2021

Nieodłącznym elementem wina są sery. Uwielbiam je jako przekąskę do tego trunku. Deska serów albo taki zapieczony camembert to idealny dodatek. Camembert jest super do zapiekania, a w połączeniu z miodem i orzechami jest przepyszny. Następnym razem zrobię go w wersji z żurawiną.

Zapiekany camembert

Przekąski
bazyliowe.pl Porcje: 1
Czas przygotowania: 25min

Składniki

  • 1 camembert (120-150g),
  • 1 łyżka miodu,
  • kilka orzechów włoskich,
  • figa,
  • Do podania:
  • bagietka,

Wykonanie

1

Camembert przekładam do naczynia żaroodpornego i pieczemy 180’C ~10min

2

Po tym czasie nakładamy miód, orzechy i figę.

3

Podajemy z bagietką.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz