Z sałatkami staram się zawsze eksperymentować. Przeważnie kiedy masz spiżarnię zawsze coś tam jest z czego można zrobić dobrą sałatkę. Tym razem przygotowałam sałatkę w wersji pikantnej. Ja ostrego jedzenia nie lubię inaczej takich rzeczy nie jem. Dla mnie zatem wydawała się nieco za ostra. Ale inne osoby które też jadłu mówiły, że za ostra nie jest. Zawsze można podzielić ją na dwie porcje i jedną zrobić we wersji łagodnej, a drugą pikantnej. kolejna opcja to też użycie papryki słodkiej zamiast chili. Przy tej sałatce przekonałam się, że kapary są super dodatkiem – nigdy wcześniej do sałatki ich nie używałam.
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Brokuła ugotować w osolonej wodzie 5 min od zagotowania wody. Z tuńczyka, kukurydzy i kaparów odlać wodę. Z papryczki usunąć pestki i drobno pokroić. Wystudzonego brokuła podzielić na części. Wszystko wymieszać. Doprawić w razie potrzeby. Jeśli nie lubicie ostrego można dodać normalną papryczkę słodką.Pikantna sałatka z tuńczykiem
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy