Lubię zjeść taką sałatkę na obiad albo kolacje. Chociaż w dużej mierze są lekkie dla żołądka, sycą na długi czas. Zawsze super smakują z kieliszkiem wina. Miło wtedy usiąść w altanie albo na tarasie i po prostu cieszyć się chwilą.
w zasadzie zwykle takie sałatki są łatwe do przygotowania. Akurat w tej wersji trzeba upiec bataty i buraki. Plusem jest jednak to, że robią się „same”. Po prostu wystarczy włożyć do piekarnika.
Bataty (obieram) i buraki skropione oliwą zawijam w folię aluminiową - każdy osobno i piekę 200’C 30min ale trzeba kontrolować, bo to zależy jakie macie duże. Potem obieram buraki - łatwo z nich schodzi skora po pieczeniu. Układam wszystko w talerzu. Mieszam składniki dressingu i wszystko polewam. Sałatka z batatem i burakiem
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy