Kolejna sałatka zrobiona „z głowy”. Łatwo poszło, bo zawsze w domu jest coś co można wykorzystać. Najlepiej jest mieć w zapasie makaron orzo. oczywiście można użyć ryż czy kuskus. Kombinować jak z wszystkim można do woli. Zawsze gdzieś tam w spiżarni jest puszka z kukurydzą czy słoik majonezu. Wtedy już wiadomo, ze można coś zrobić.
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Brokuł gotuję w osolonej (1 łyżeczka) wodzie - 7 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu makaron należy przepłukać pod zimną wodą żeby się nie kleił. Szynkę kroimy w kostkę, brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy kukurydzę oraz resztę składników. Mieszamy, smakujemy i dodajemy sól i pieprz jeśli trzeba. Użyłam schab wędzony ale możecie użyć np. wędzoną pierś z kury.Sałatka z brokuł i szynka
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy