Wracam do was z kolejnym przepisem. Tym razem jest to sałatka z wigilijnego stołu. Jednak uważam, że świetnie sprawdzi się przez cały rok. Jak zwykle jej nie planowałam i połączyłam składniki które miałam dostępne. Zachęcam was do takich kombinacji – zawsze niespodziewanie wychodzi coś dobrego. Sałatkę można podać tak jak zwykle to robię w szklaneczkach jak i w dużej misce. Składniki ułożone warstwowo bardzo ładnie się prezentują.

Brokuły gotujemy w osolonej wodzie 10min od zagotowania wody. Jajka gotujemy na twardo - 10min od zagotowania wody. Wszystko odstawiamy do przestudzenia. W międzyczasie kroimy w drobną kostkę paprykę. Układamy warstwami: brokuły, kukurydza, tuńczyk - zalewę odlewamy, papryka, majonez (połączony z jogurtem, solą i pieprzem), starte na tarce jajko i szczypiorek. Sałatka z tuńczykiem
Składniki
Wykonanie
-
02/03/2023 -
06/02/2023 -
06/02/2023
Komentarz
Jagoda
13/01/2021 at 12:54Zapraszam do nowej grupy, gdzie można promować swoje blogi https://www.facebook.com/groups/2578124759169911