SAŁATKI

Fasolka szparagowa z suszonym pomidorem

03/08/2021

Robiłam ten dodatek do obiadu już w zeszłym roku. A powtarzam przepisy tylko wtedy kiedy coś mi naprawdę bardzo smakuje. I to jest właśnie taki przepis😋 W zeszłym roku miałam już dość fasolki z bułką tartą. Oczywiście jest ona pyszna ale warto zjeść czasami coś innego. Wróciłam z pracy i po prostu z tego co było zrobiłam taki dodatek do obiadu. Ta fasolka to też świetny dodatek do grilla.

Fasolka szparagowa z suszonym pomidorem

Obiad
bazyliowe.pl Porcje: 3-4
Czas przygotowania: 30min

Koperek można zamienić na pietruszkę.

Składniki

  • 0,5kg fasolki szparagowej,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka oliwy lub oleju z suszonych pomidorów,
  • 10 suszonych pomidorów,
  • 100g sera feta,
  • pęczek koperku,
  • 2 łyżeczki kaparów,

Wykonanie

1

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie 10-12min od zagotowania wody.

2

Odcedzamy.

3

Na patelni na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku razem z fasolką ok. 5min

4

Dodajemy pokrojonego w kostkę suszone pomidory oraz posiekany koperek.

5

Mieszamy i wykładamy na talerz.

6

Posypujemy pokruszoną fetą oraz kaparami.

Moja rada

Super do jedzenia solo jak i jako dodatek do obiadu lub grilla.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz