Robiłam ten dodatek do obiadu już w zeszłym roku. A powtarzam przepisy tylko wtedy kiedy coś mi naprawdę bardzo smakuje. I to jest właśnie taki przepis W zeszłym roku miałam już dość fasolki z bułką tartą. Oczywiście jest ona pyszna ale warto zjeść czasami coś innego. Wróciłam z pracy i po prostu z tego co było zrobiłam taki dodatek do obiadu. Ta fasolka to też świetny dodatek do grilla.
Koperek można zamienić na pietruszkę. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie 10-12min od zagotowania wody. Odcedzamy. Na patelni na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku razem z fasolką ok. 5min Dodajemy pokrojonego w kostkę suszone pomidory oraz posiekany koperek. Mieszamy i wykładamy na talerz. Posypujemy pokruszoną fetą oraz kaparami. Super do jedzenia solo jak i jako dodatek do obiadu lub grilla.Fasolka szparagowa z suszonym pomidorem
Składniki
Wykonanie
Moja rada
-
09/09/2024 -
08/09/2024 -
07/09/2024
Brak komentarzy