Co roku jest to samo od lipca do końca wakacji słoiki. Zastanawiam się jak w sierpniu można jechać na wakacje kiedy jest tyle pracy. zawsze mówię, że to już koniec ale potem wymyślam coś jeszcze. Miło wracać po pracy i mieć już gotowy jakiś pomysł na obiad. Ketchup z cukini chociaż jest pyszny nigdy nie jemy go jako ketchup. Używam go jako sos do pizzy, makaronu, ryżu, do kotletów, do zupy i wielu innych dań.
Wychodzi 20 słoiczków 200ml Warzywa dusimy do miękkości (ja swoją cebulkę zeszkliłam), ok. 1h. Następnie blendujemy na gładką masę, dorzucamy koncentrat i doprawiamy solą (na początku 1 łyżeczka) i pieprzem albo chili ale z umiarem - smakujcie. Przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 20min.Ketchup z cukini
Składniki
Wykonanie
-
04/08/2021 -
24/01/2021 -
20/11/2020
Brak komentarzy