Truskawki to z pewnością jedne z najpyszniejszych sezonowych owoców. Do tego ciasta użyłam aż kilogram truskawek. Na początku pomysł miałam tylko na ułożenie ich w koło obręczy, a potem użyłam wszystkich truskawek które kupiłam. Wyszło super pyszne ciasto. Całkiem przypadkiem udało mi się też wykombinować fajny spód.
Zawsze w koło blachy od środka daję taką obwódkę którą zrobiłam z twardych koszulek na dokumenty:) wtedy nie muszę odcinać ciasta od blachy i estetycznie wygląda. Najpierw rozpuszczam 2 galaretki w połowie wody wg instrukcji na opakowaniu dodaję żelatynę i mieszam tak długo aż wszystko się rozmiesza. Odstawiam na bok do wystygnięcia. Spód: W blenderze kruszymy ciastka, a potem dodajemy wiórki i kakao, mieszam i dodaję olej koko i wykładam na spod. Ułożyłam połówki truskawek w koło od środka, a resztę truskawek pokroiłam. Masa truskawkowa: Serki łączę razem za pomocą miksera, dodaje przestudzoną galaretkę oraz truskawki. I wykładam na zrobiony wcześniej spod. Ciasto najlepiej chłodzić całą noc. Truskawkowy sernik na zimno
Składniki
Wykonanie
[sp_index cat=”obiady”
Brak komentarzy