Sałatka to zawsze dobry pomysł. Jestem pewna, że każdy ma jakieś składniki w domu które się nadają. Sama nie planuję sałatek. Po prostu jak przychodzi mi chęć przeglądam lodówkę i spiżarnię i mam gotowy plan. Nie inaczej było tym razem. Miałam akurat kalafior do wykorzystania i chciałam spróbować czy sałatka faktycznie jest taka dobra z surowym kalafiorem.
Mięso kroimy w kostkę, dodajemy jogurt, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli oraz pieprzu i odstawiamy na cała noc lub kilka godzin do lodówki. Po tym czasie smażymy mięso na tłuszczu i dosyć dużym ogniu żeby się smażyło, a nie gotowało. Jak woda wypruje można zmniejszyć gaz. Kalafior zetrzeć na tarce lub posiekać w blenderze. Koperek pokroić i wymieszać z resztą składników. Jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem. Odstawić do schłodzenia. Smacznego!Sałatka z kalafiorem i kurczakiem
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy