Mój odwieczny problem to co zrobić z mięsem z rosołu. Nie jemy go nigdy – to znaczy nie jemy go w rosole ale zawsze coś z niego robię. Kilka razy robiłam kotlety albo potrawkę, a tym razem zrobiłam sałatkę. Myślę, że to przepis waty uwagi jeśli też macie ten problem:)

Ravioli gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do przestudzenia. Mięso kroimy w kostkę. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz kukurydzę (bez zalewy). Na suchej patelni prażymy pestki dyni, trzeba pilnować, bo łatwo je spalić;) Dodajemy majonez oraz jogurt. Doprawiamy w razie potrzeby. Wystarczy schłodzić i gotowe. Zamiast pestek dyni możemy użyć słonecznika.Sałatka z ravioli i mięsem z rosołu
Składniki
Wykonanie
Moja rada
-
02/03/2023 -
06/02/2023 -
06/02/2023
Brak komentarzy