Mój odwieczny problem to co zrobić z mięsem z rosołu. Nie jemy go nigdy – to znaczy nie jemy go w rosole ale zawsze coś z niego robię. Kilka razy robiłam kotlety albo potrawkę, a tym razem zrobiłam sałatkę. Myślę, że to przepis waty uwagi jeśli też macie ten problem:)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2020/11/salatka1-1024x878.jpg)
Ravioli gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do przestudzenia. Mięso kroimy w kostkę. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz kukurydzę (bez zalewy). Na suchej patelni prażymy pestki dyni, trzeba pilnować, bo łatwo je spalić;) Dodajemy majonez oraz jogurt. Doprawiamy w razie potrzeby. Wystarczy schłodzić i gotowe. Zamiast pestek dyni możemy użyć słonecznika.Sałatka z ravioli i mięsem z rosołu
Składniki
Wykonanie
Moja rada
-
12/07/2024 -
11/07/2024 -
11/07/2024
Brak komentarzy