Jeśli tak jak ja szykujecie już listę dań na nadchodzące święta ten przepis sprawdzi się na pewno. Niby taki oczywisty, a zawsze to miła odmiana od tradycyjnej sałatki. U mnie pomysły na sałatki przychodzą zazwyczaj ot tak. Mam ochotę i po prostu wtedy patrzę co mam w domu i co ewentualnie będzie do siebie pasowało.
Akurat ostatnim razem znalazłam w szafce makaron i zaczęłam kombinować, a tego dnia kupiłam też pierś z kury. Zawsze w spiżarni mam jakieś puszki. Tym razem padło na kukurydzę i czerwoną fasolę – biała nie wyglądałaby tak ładnie. Wygląd dania jest dla mnie zaraz po smaku ale również bardzo ważny. Lubię ładne jedzenie ale to nie znaczy , że godzinami stylizuję je do zdjęcia. Sałatki po prostu podaję w szklaneczkach, bo ładnie wygląda misce niestety jak już się nałoży porcję to robi się bałagan 🙂
Mięso gotujemy w osolonej wodzie z kostką warzywną 30min i odstawiamy do przestudzenia. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie z oliwą. Po ugotowaniu odlewamy wodę i zostawiamy do przestudzenia. Następnie mięso kroimy w kostkę, dodajemy fasolę, kukurydzę, makaron oraz posiekany szczypiorek. Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy do reszty składników. Doprawiamy do smaku. Sałatkę na etapie końcowym zawsze smakujemy i doprawiamy tak żeby nam odpowiadała.Sałatka z makaronem
Składniki
Wykonanie
Moja rada
-
09/09/2024 -
08/09/2024 -
07/09/2024
Brak komentarzy