Jak wracam z pracy ostatnie na co mam ochotę to robić wymyślne obiady. Zawsze staram się przygotować obiad który zrobię w 30-45min. Jedyny dzień kiedy mogę zrobić jakiś bardziej wymagający obiad to sobota lub niedziela. Chociaż zdarza się, że w niedziele możemy mieć ziemniaki, jajko i mizerię. Lubię gotować to prawda ale lubię też odpocząć. Dlatego nie lubię być zależna. Wpisywać się w jakieś ogólne reguły. Jak mam ochotę na wystawny obiad to go robię, a jak nie to mogę ugotować nawet zupę. Odwieczny problem to zawsze wymyślić obiad na jutro.
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, boczek oraz pieczarki. Dodać ugotowany makaron, wymieszać ze śmietaną i doprawić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać serem zapiec w piekarniku 200’C 10min. Posypać pietruszką.Zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy