Podrzucam Wam przepis na fajne bułki i pastę z awokado. W sam raz na weekendowe śniadanie. Te bułki dosyć często u nas goszczą. Zazwyczaj ciasto przygotowuję już wieczorem, a rano tylko formuję i piekę.

Jako dodatek do śniadania zrobiłam jogurt: jogurt grecki wymieszany z dżemem, na górze płatki z kokosa. Pamiętajcie awokado na pastę zawsze musi być dojrzałe. Najlepiej kupić je kilka dni wcześniej. Warto również ugotować kilka jajek – super pasują do awokado, łosoś też świetnie smakuje w takiej kanapce.

Bułki Wodę, drożdże i cukier mieszamy razem i odstawiamy na 10min. Resztę składników wrzucamy do misy, na koniec dodajemy miksturę z drożdży. Wyrabiamy ciasto. Dzielimy na części tak żeby z każdej powstała bułka. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1h. Ja pominęłam opcje z wyrastaniem ciasta, po prostu odstawiłam uformowane bułki do wyrośnięcia. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym piekarniku 200’C 20min. Pasta z awokado Awokado rozgniatamy widelcem i dodaje wyciśnięty w ręce plaster cytryny plus cała resztę.Bułki pszenne i pasta z awokado
Składniki
Wykonanie
Komentarz
Ewa
24/10/2020 at 12:35Wygląda przepysznie!