Bułki te upiekłam ze słodem jęczmienny i głównie w swojej kuchni do tego przepisu go używam. Poprawia on smak, zapach i kolor pieczywa oraz wzbogaca je o wartości odżywcze i mineralne. w dodatku mam wrażenie, że drożdże po dodatku słodu do ciasta rosną jeszcze lepiej.
Te bułki nadają się też do hamburgerów (wystarczy upiec w innej formie) oraz do bułeczek z pulpecikami. Super sprawdzają się także w postaci kanapek. Są to prawdziwe i syte bułki, niestety w sklepach coraz częściej trafiam na bułki którymi ciężko się najeść.
Wszystkie składniki wrzucamy do misy miksera w kolejności takiej jak napisałam w przepisie i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy na 1h w ciepłe miejsce lub na cała noc w zimne. Po tym czasie formujemy bułki. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 min. Piec 200’C 15-20min. Można posmarować roztrzepanym białkiem i posypać sezamem lub makiem.Bułki pszenne
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy