To jest mój najlepszy przepis na bułki. Jak już piekę to najchętniej te. Bulki są puszyste i pyszne, a w dodatku banalne w przygotowaniu. Najlepiej jest kupić słód jęczmienny w proszku. Piekłam też z płynnym i z każdym wychodzą tak samo dobre ale po prostu taki w proszku lepiej się przechowuje. Słód jęczmienny sprawia, że ciasto pięknie rośnie, nadaje mu złocistego koloru i lepszego smaku.
Inne fajne przepisy na bułki znajdziecie klikając tutaj.
Wychodzi 12-14 bułek Wszystkie składniki wrzucamy do misy miksera w kolejności takiej jak napisałam w przepisie i wyrabiamy ciasto. Przykryć i odstawić na 1h w ciepłe miejsce lub na cała noc w zimne. Po tym czasie formować bułki. Odstawić do wyrośnięcia na 30-60min. Piec 200’C 15-20min. Można posmarować roztrzepanym białkiem i posypać sezamem lub makiem. Bułki ze słodem jęczmiennym
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy