Kotlety schabowe nie są moją mocną stroną – bo nie umiem zrobić tak dobrej panierki jak w lokalach. Za to przychodzę do was z przepisem na roladki ze schabu. To bardzo pyszne i łatwe w przygotowaniu mięso. Moje roladki są z boczkiem, cebula i suszonym pomidorem ale uważam, że można z nadzieniem kombinować. Schab jest mięsem stosunkowo tanim ,a pomysłów na niego oprócz kotletów jest sporo. Polecam Wam też schab ze śliwką.














Schab pokroić w plastry. Każdy plaster rozbić i oprószyć przyprawami. Na każdy plaster nałożyć: boczek, cebule pokrojoną w pióra oraz suszone pomidory. Zwinąć owinąć sznurkiem i podsmażyć z każdej strony na dużym ogniu. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć serek mascarpone. Z roladek ściągnąć sznurek i ułożyć na serku. Na górę położyć posiekaną mozzarellę i zapiec 200’C 15min - aż się zarumienią.Roladki schabowe
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy