W tym sezonie postaram się dodać jak najwięcej przepisów z cukinią. To moje ulubione warzywo i przyznam, że kiedy nie mm jej w ogrodzie to dosyć często kupuję. Cukinię bez problemu możemy dodać do wielu dań. jest też łatwa do przyrządzenia na słodko lub słono.
Ziemniaki pokroić w talarki i podgotować w osolonej wodzie 10min. Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso wymieszać z jajkiem, solą (1 łyżeczka) i przyprawami, dodać drobno pokrojona podsmażoną cebulkę oraz odciśnięta z wody bułkę. Wszystko wymieszać i formować kotlety. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy sos, połowę startego sera. Potem układamy na przemian cukinia, ziemniak, kotlet itd. Na górę posypujemy cześć sera - resztę daję 10min przed końcem pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180’C piekarniku 30min.Zapiekanka z mielonymi i cukinią
Składniki
Wykonanie
-
09/09/2024 -
08/09/2024 -
07/09/2024
Brak komentarzy