W tym roku cukinia rośnie nam jak szalona i pewnie będziemy ja jeść dosyć często. To moje ulubione warzywo i najchętniej jemy placki. Często dodaję też do dań z kurczakiem. Krem z cukini to też pyszna propozycja w jadłospisie. A taka wychodowana samemu cieszy jeszcze bardziej. Wczoraj zrobiłam taką nadziewaną mięsem mielonym. W galerii możecie podejrzeć jak mniej więcej to przygotować.
Cukinię kroimy na ok. 5cm kawałki. Wydrążamy środek. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę i środek wydrążony z cukini. Wszystko mieszamy z kaszą, surowym mięsem i doprawiamy. Napełniamy kawałki cukini farszem. Układamy w naczyniu, wlewamy sos pomidorowy i posypujemy serem. Pieczemy 200’C 25minNadziewana cukinia
Składniki
Wykonanie
-
09/09/2024 -
08/09/2024 -
07/09/2024
Brak komentarzy