OBIADY

Nadziewana cukinia

28/07/2021

W tym roku cukinia rośnie nam jak szalona i pewnie będziemy ja jeść dosyć często. To moje ulubione warzywo i najchętniej jemy placki. Często dodaję też do dań z kurczakiem. Krem z cukini to też pyszna propozycja w jadłospisie. A taka wychodowana samemu cieszy jeszcze bardziej. Wczoraj zrobiłam taką nadziewaną mięsem mielonym. W galerii możecie podejrzeć jak mniej więcej to przygotować.

Nadziewana cukinia

Obiad
bazyliowe.pl Porcje: 2
Czas przygotowania: 45min

Składniki

  • 1 cukinia,
  • 1 mała cebula,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 200g mięsa mielonego,
  • 40g kaszy kus kus (2 łyżki),
  • sól, papryka ostra
  • 250g passaty,
  • 100g sera,

Wykonanie

1

Cukinię kroimy na ok. 5cm kawałki.

2

Wydrążamy środek.

3

Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę i środek wydrążony z cukini.

4

Wszystko mieszamy z kaszą, surowym mięsem i doprawiamy.

5

Napełniamy kawałki cukini farszem.

6

Układamy w naczyniu, wlewamy sos pomidorowy i posypujemy serem.

7

Pieczemy 200’C 25min

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz