To nie jest typowe ciasto drożdżowe – wygląda tylko jak drożdżówka. Zrobiłam je przypadkiem, bo miałam maślankę w lodówce. Wtedy zaczęłam kombinować i przypadkiem zrobiłam ciasto które o tej pory powtórzyłam już wiele razy. To ciasto jest o tyle fajne, że w kombinacji z zsiadłym mlekiem, jogurtem greckim czy naturalnym też wychodzi.
Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej oraz jogurt - wszystko mieszamy i dodajemy mąkę oraz sodę. Ciasto wykładamy na blaszkę (moja ma 32x22cm). Na górę układamy owoce. Kruszonka; Z mąki, masła oraz cukru ucieramy kruszonkę i posypujemy ciasto. Pieczemy 180’C 40min lub do suchego patyczka. Wilgotne ciasto z kruszonką i truskawkami
Składniki
Wykonanie
-
09/09/2024 -
08/09/2024 -
07/09/2024
Brak komentarzy