OBIADY

Bułki z pulpecikami

19/03/2021

Czasami mam problem z wymyśleniem obiadu. Zrobić to dla mnie żaden problem ale wymyślić coś to już tak. Lubimy bardzo domowe fast food-y chociaż w robione w domu to bardziej slow niż fast… Tym razem najpierw upiekłam bułki. Nie, nie piekłam ich specjalnie na obiad. Upiekłam je na śniadanie i wiedziałam, że takie świeże będą super do hot dogów. pomysł ewoluował i mieliśmy to co widzicie na zdjęciach. Bułki z kotletami mielonymi i sosem pomidorowym zapieczone z serem.

Przepis na bułki znajdziecie tutaj. Tak naprawdę nie musicie tych bułek piec. Możecie je po prostu kupić i przejść do następnych kroków.

Bułki z pulpecikami

Obiad
bazyliowe.pl Porcje: 4
Czas przygotowania: 45min

Składniki

  • 400g mięsa mielonego,
  • 1 jajko,
  • 1 mała cebula,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 2-3 łyżki mleka,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej,
  • tłuszcz do smażenia,
  • Dodatkowo:
  • 400ml sosu pomidorowego,
  • 100g sera mozarella,
  • 4 bułki,

Wykonanie

1

Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy, łączymy z pozostałymi składnikami, czosnek przeciskamy przez praskę i wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy nieduże kotleciki i smażymy.

2

Na końcu dodajemy sos pomidorowy i podgrzewamy jeszcze chwilę.

3

Do bułek wkładam po dwa kotleciki. Polewam sosem posypuję reszta cebuli (akurat miałam dużą) oraz serem.

4

Wszystko zapiekamy ok. 10min w nagrzanym do 200’C piekarniku.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz