Proste w przygotowaniu ciasto z jagodami. Na początku zaznaczam, że możecie użyć również inne owoce. Maliny, borówki czy porzeczki też sprawdzą się super. Truskawki natomiast mogą być za ciężkie ale próbujcie z czym chcecie 🙂 Najwyżej owoce spadną na dół. Dobrze, że w ogóle udało mi się zrobić jakieś zdjęcia – placek znika w mgnieniu oka. Zrobiłam go na dużej blaszce 32x22cm ciasto wyszłoby wyższe na mniejszej blaszce ale takie też jest pyszne.
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2022/07/jago1-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2022/07/jago2-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2022/07/jago3-rotated.jpg)
Ciasto: Masło ubijamy dodając na przemian cukier jajka. Do jednolitej masy dodajemy obie mąki oraz proszek. Mieszamy i wykładamy do natłuszczonej blaszki. Masa serowa: Wszystkie składniki wymieszać mikserem na jednolitą masę. wykładamy na ciasto. Posypujemy jagodami. Pieczemy 180'C 30-35minJagodowe z mascarpone
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy