To był bardzo dobry ale niestety też pracochłonny obiad. Przy dwóch osobach wystarczyło na dwa dni. Pierwszy raz te naleśniki jadłam u mojej mamy i na początku pomyślałam co to za połączenie. Byłam przekonana, że będę jadła krokiety z kapustą i grzybami. Jednak te zasmakowały mi tak, że musiałam je zrobić. takie krokiety świetnie sprawdzą się jako dodatek do barszczu czerwonego. Są też świetną alternatywą dla krokietów z kapustą i grzybami.
Farsz: Na patelni podsmażamy pokrojoną kostkę cebule i stopniowo dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Robimy to na w miarę dużym ogniu żeby woda na bieżąco zdążyła wyparować. Doprawiamy, mieszamy i odstawiamy na bok. Naleśniki: Wszystkie składniki naleśników mieszam i smażę. Mają być bardzo cienkie. W naleśniki zawijam pieczarki i odrobine sera i obtaczam w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Przed podaniem smażę.Krokiety - naleśniki z pieczarkami
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy