To był bardzo dobry ale niestety też pracochłonny obiad. Przy dwóch osobach wystarczyło na dwa dni. Pierwszy raz te naleśniki jadłam u mojej mamy i na początku pomyślałam co to za połączenie. Byłam przekonana, że będę jadła krokiety z kapustą i grzybami. Jednak te zasmakowały mi tak, że musiałam je zrobić. takie krokiety świetnie sprawdzą się jako dodatek do barszczu czerwonego. Są też świetną alternatywą dla krokietów z kapustą i grzybami.
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k5-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k6-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k7-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k8-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k9-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k10-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k11-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k12-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k13-e1675683866851.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k14-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k15-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k16-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k17-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k18-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k19-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k20-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k21-rotated.jpg)
![](https://bazyliowe.pl/wp-content/uploads/2023/02/k22-rotated.jpg)
Farsz: Na patelni podsmażamy pokrojoną kostkę cebule i stopniowo dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Robimy to na w miarę dużym ogniu żeby woda na bieżąco zdążyła wyparować. Doprawiamy, mieszamy i odstawiamy na bok. Naleśniki: Wszystkie składniki naleśników mieszam i smażę. Mają być bardzo cienkie. W naleśniki zawijam pieczarki i odrobine sera i obtaczam w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Przed podaniem smażę.Krokiety - naleśniki z pieczarkami
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy