Miałam ostatnio chęć na ciasto ale jedyne co było z owoców to brzoskwinie. W szafie znalazłam czekoladę więc wymyśliłam sobie czekoladowy biszkopt z kremem śmietanowym i brzoskwiami. Na górę dodatkowo zrobiłam polewę i wyszło mocno czekoladowe. Jeśli jesteście wielbicielami czekolady to jest to propozycja dla Was. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, prezentuje się ładnie i jest pyszne.
Jajka ubić z cukrem na gładką masę. Delikatnie dodać stopniowo mąkę, proszek i kakao - mieszać na bardzo niskich obrotach. Na końcu dodać posiekaną czekoladę. Wylać na blaszkę i piec 175’C 25min. Galaretki rozmieszać z wodą i odstawić do przestudzenia. Brzoskwinie pokroić. Połączyć z jogurtem. Ubić śmietanę z cukrem i dodać tężejącą galaretkę z jogurtem. Wszystko wymieszać. Dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać i wyłożyć na wystudzony spód. Schować do lodówki na 1-2h. Po tym czasie rozpuścić czekoladę i posmarować warstwę brzoskwiniową. Schłodzić 30min i gotowe. Przepis na dużą blachę 37x24cmMocno czekoladowe ciasto z brzoskwiniami
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy