Jak byliśmy na Majorce kupiłam dressing pomarańczowy. Wiedziałam, że użyję go do sałatki. Taka niepozorna sałatka jest bardzo syta. Dosyć często robię takie kompozycje na obiad czy kolację. Nie dość, że można się dobrze najeść to jeszcze są bardzo zdrowe – bomba witaminowa.
Wróćmy do dressingu który jest u nas nie do kupienia. Były też inne smaki ale cena 6€ za sztukę nie zachęca. Tym bardziej, że ten dressing wystarczył nam na dwie sałatki dla dwóch osób czyli cztery porcje. Jednak mimo tego był bardzo dobry. spróbowałam go odtworzyć i w przepisie podam Wam proporcję na podobny sos do sałatki.
Wszystkie składniki pokroić. Buraka można upiec, ugotować, kupić gotowego lub dodać takiego z zalewy. Ja użyłam takie z zalewy. Składniki sosu połączyć i polać sałatkę. Do tego bagietka i obiad lub kolacja super. Sałatka z pomarańczą
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy