Chlebek mieliśmy już kilka razy. Super sprawdza się tak do jedzenia ale też na piknik, grilla czy ognisko. Jest łatwy w wykonaniu efektowny i pyszny. My bardzo lubimy nawet tak zjeść do sałatki czy jako dodatek do zupy. Zwykłe drożdżowe ciasto posmarowane masłem z czosnkiem i pietruszką ot cała filozofia.












Wszystkie składniki ciasta wymieszać w kolejności jakiej są podane. Wyrobić kulkę ciasta. Odstawić na 15 min. Masło wymieszać z posiekaną pietruszką, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Rozwałkować ciasto - podsypać trochę mąką żeby się nie kleiło. Posmarować masłem. Pokroić na paski 5-7cm Paski ciasta składać w harmonijkę i układać pionowo w wyłożonej papierem foremce. Odstawić do wyrośnięcia na min. 1h Piec 200'C 20-25min Przed pieczeniem można posmarować roztrzepanym białkiem.Czosnkowy chlebek rwany
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy