Sernik smakuje mi każdy ale raczej ten zrobiony w domu. Serniki z cukierni często są za słodkie. Mam jeden wybrany który kupuję i to tyle. Bo mimo, że lubię piec to czasami zdarzy mi się ciasto kupić. Serników na tym blogu jest najwięcej i znajdzie je klikając tutaj. Przepisy są proste, bo nie jestem zwolennikiem czasochłonnych. Czasami chciałbym zjeść np. malinową chmurkę ale ten przepis nie jest dla mnie i takie ciasto wolę kupić.









Sernik na duża blachę 32x22cm Ciasto: Wszystkie składniki ciasta wyrobić. podzielić na dwie równe części. Pierwszą część owinąć folią spożywczą i schować do zamrażarki. Drugą część wyłożyć na spód natłuszczonej blaszki. Masa serowa: Wszystkie składniki masy przełożyć do misy. Wymieszać mikserem tylko do połączenia składników. Nie napowietrzać. Wyłożyć na spód. Wiśnie połączyć z mąką i wyłożyć na masę serową. Z zamrażarki wyciągnąć ciasto i zetrzeć na tarce. Piec 180'C 50min po upieczeniu studzić z uchylonymi drzwiczkami. Następnie przełożyć do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Sernik z wiśniami
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy