Szybkie ciasta to te z jogurtu greckiego, maślanki czy zsiadłego mleka. Goszczą u nas najczęściej. Po pierwsze są bardzo łatwe do zrobienia, a po drugie są długo świeże. Jeśli nie uda nam się zjeść od razu to na drugi czy trzeci dzień ciasto jest nadal dobre. W dodatku kombinować można z różnymi owocami. A jogurt grecki można bezproblemowo zmienić na maślankę czy zsiadłe mleko. Proste składniki sprawiają, ze zawsze możemy takie ciasto zrobić.



Wymiary blaszki: 32x22cm Jajka ubijamy z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy jogurt grecki oraz olej. Wszystko mieszamy i dodajemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Łączymy składniki i wykładamy do blaszki. Na ciasto wykładamy łyżką jabłka ze słoika. Po jednej łyżce w różne miejsca. Z zimnego masła, cukru, wiórek, cynamonu oraz mąki ucieramy kruszonkę wysypujemy na ciasto. Pieczemy 180’C 45min lub do suchego patyczka.Szybki jabłecznik z kruszonką
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy